VIRUMIN 3 ZBOŻA

VIRUMIN 3 ZBOŻA

Obecna sytuacja ekonomiczna, brak funduszy na lekarstwa i podstawowe produkty spożywcze, szybkie i intensywne życie powoduje, iż zaczynamy wracać do korzeni, doceniając tym samym zapomniane zboża i otręby, a także produkty spożywcze bezpośrednio z nich wytwarzane.

Dlatego właśnie polski producent, pragnie zaprezentować Państwu unikalny, jedyny w swoim rodzaju produkt stanowiący połączenie aż 3 zbóż, których dobroczynne właściwości zostały przez nas zapomniane i od wieków przestały być doceniane.

Jedyne w swoim rodzaju połączenie ziela owsa, ziela jęczmienia i łuski gryczanej stanowi niezwykłą dawkę witamin i minerałów niezbędnych dla naszego organizmu.

HISTORIA ZBÓŻ

Historia upraw gryki liczy sobie około trzech tysięcy lat, a jej pochodzenie związane jest z górskimi rejonami północnych Indii i Pakistanu, u podnóża Himalajów. Stamtąd gryka przywędrowała do Chin, Japonii, Korei. Obecnie uprawiana jest przez rolników na całej półkuli, a w szczególności w Azji, rejonach podkaukaskich, Brazylii, a także w Europie.

Do Polski gryka dotarła wraz z najazdem Tatarów, dlatego określamy ją również mianem tatarka (Fagopyrum tataricum). Obecnie uprawa gryki w Polsce jest najbardziej rozpowszechniona w rejonie południowo-wschodnim (okolice Janowa Lubelskiego). W Polsce uprawia się również grykę zwyczajną (Fagopyrum esculentum). Zarówno ziarna gryki, jak i każda część tej niezwyklej rośliny jest w sposób bezpośredni i pośredni naturalnym sprzymierzeńcem człowieka.

Podobnie rzecz się ma z zielem owsa. Owies (avena) jest to roślina jednoroczna należąca do rodziny traw, obejmująca około 35 gatunków, które w stanie dzikim występują w basenie morza Śródziemnego i Azji Środkowej, a w Polsce dziko występuje głównie owies głucy (chwast). Gatunkiem typowym jest Avena sativa. Obecnie jest zadomowiony, znany i uprawiany przez wszystkie ludy Europy północnej. Aby scharakteryzować działanie tej wyjątkowej rośliny, można przytoczyć anegdotyczną rozmowę między profesorem Anglikiem a profesorem Szkotem.

Anglik mówi:

„Owies jest paszą dla koni w Anglii i pokarmem dla ludzi

w Szkocji.”

Szkot odpowiada:

„Zgadzam się z panem profesorem. Dlatego takie piękne konie są w Anglii i tacy dzielni ludzie w Szkocji.”

Jęczmień jest również rośliną jednoroczną i tak jak owies należy do rodziny traw. Od zarania dziejów jęczmień towarzyszy człowiekowi jako roślina uprawna, pokarmowa, paszowa i lecznicza. Był uprawiany w starożytnej Mezopotamii, w Egipcie, w Indiach, w Grecji i w Rzymie. Jęczmień był najważniejszą rośliną wczesnych cywilizacji. Pieczono z niego chleb i produkowano piwo.

Dobroczynne działanie VIRUMINU 3 ZBOŻA

Badania przeprowadzone przez laboratoria SGS, BIOMOL-MED oraz laboratorium HAMILTON wykazały, że VIRUMIN 3 ZBOŻA zawiera:

  • Błonnik (59,6 g w 100g) jęczmienny, jak i owsiany.
  • Kwas foliowy (315% RWS), który pomaga m.in.w prawidłowej produkcji krwi, w prawidłowej produkcji krwi, w prawidłowej syntezie aminokwasów, jak również w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Foliany biorą udział w procesie podziału komórek oraz przyczyniają się do wzrostu tkanek matczynych w czasie ciąży, a także pomagają w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu homocysteiny.
  • Żelazo (189,5 % RWS), które odgrywa rolęw procesie podziału komórek oraz pomaga m.in. w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny, pomaga w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie, a także pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
  • Ryboflawinę (wit. B2- 43,57% RWS), kktóra pomaga m.in. w utrzymaniu prawidłowego stanu czerwonych krwinek, jak i prawidłowego stanu błon śluzowych, w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, utrzymaniu prawidłowego widzenia a także przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu żelaza i metabolizmu energetycznego.
  • Selen (90,45% RWS), pomaga m.in. w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz funkcjonowaniu tarczycy, a także pomaga zachować zdrowe włosy i paznokcie.a także pomaga zachować zdrowe włosy i paznokcie.
  • Chrom (48,40% RWS), pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu glukozy we krwi oraz przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu makroskładników odżywczych.
  • Cynk (43,50% RWS), który pomaga m.in. w utrzymaniu prawidłowej równowagi kwasowo-zasadowej, w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu węglowodanów oraz prawidłowego widzenia. Cynk bierze udział w procesie podziału komórek i pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Poza tym cynk pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i w zachowaniu zdrowych włosów, skóry i paznokci.
  • Fosfor (31,7% RWS), który pomaga m.in. w prawidłowym funkcjonowaniu błon komórkowych oraz w utrzymaniu zdrowych kości i zębów a także przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
  • Molibden (30,16% RWS), który przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu aminokwasów siarkowych.

Bądźmy więc mądrzy i zastosujmy się do stwierdzenia Hipokratesa z Kos:

„Niech żywność będzie twoim lekiem, a lek twoją żywnością. Jak może zrozumieć choroby człowieka ten, kto nie bierze pod uwagę tej zasady i ignoruje ją?”.

Składniki:

Jęczmień młody (35%)

Owies-ziele (20%)

Łuska gryczana (17%)

Trawa cytrynowa

Zielona herbata

Sposób przygotowania:

Do filiżanki lub kubka włożyć saszetkę VIRUMINU 3 ZBOŻA i zalać świeżo przegotowaną wodą (nie wrzątek).

Parzyć w filiżance lub kubku

Temperatura ok. 80 stopni Celsjusza.

Parzyć od 5 do 10 minut.

Stosowanie:

Trzy razy dziennie po 1 saszetce, najlepiej 30 minut przed każdym głównym posiłkiem.

Przechowywać w suchym pomieszczeniu w temp. pokojowej, Chronić przed dziećmi. Chronić przed światłem.

Trzy razy dziennie po 1 saszetce

Dostępne opakowania:

  • 120 SASZETEK × 2,5 g (300 g)

Opakowanie wykonane

z surowców naturalnych:

bawełna, dno skórzane. Można wykorzystać do przechowywania kaszy, ryżu, fasoli itp.

Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia. Korzystny efekt można uzyskać przy spożyciu 3 saszetek produktu dziennie przez minimum 8 dni.

Produkt i nazwa zastrzeżone w Urzędzie Patentowym RP.

Tabelka wartości odżywczych

Informacjao wartości odżywczej Zawartość w 100 g produktu Jedn. % referencyjnej wartości spożycia* W 1 saszetce (porcja)
Wartość energetyczna (energia) 895/218 kJ/kcal 10,6 3,58 kJ /0,872 kcal
Tłuszcz 1,6 g 2,2 0,0064 g
– w tym kwasy nasycone 0,6 g 3 0,0024 g
Węglowodany 10,1 g 3,8 0,0404 g
– w tym cukry 5,1 g 5,6 0,0204 g
Błonnik 59,6 g 0,2384 g
Białko 11 g 22 0,044 g
Sól 0,058 g 0,9 0,0003 g
Witamina C 19,25 mg 24 0,077 mg
Witamina E 3,14 mg 26 0,0126 mg
Kwas foliowy(Witamina B9) 630 µg 315 2,52 μg
Witamina B2 0,61 mg 43 0,0025 mg
Cynk 4,35 mg 43 0,0174 mg
Żelazo 26,54 mg 189 0,1062 mg
Chrom 19,26 µg 48 0,0771 μg
Molibden 15,08 µg 30 0,0604 μg
Fosfor 222 mg 31 0,888 mg
Selen 49,75 µg 90 0,199 μg

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal)

Comments are closed