VIRUMIN OPTI
mieszanka roślinna
WSPARCIE DLA TWOICH OCZU
VIRUMIN OPTI to unikalne połączenie darów natury czyli łuski gryczanej (38%), suszu owocowego, borówki czarnej, hibiskusa i korzenia marchwi, stanowiące naturalne wsparcie dla organizmu zapracowanego człowieka XXI wieku. VIRUMIN OPTI jest przeznaczony dla osób pracujących wiele godzin przed komputerem, oglądających w nadmiarze telewizję, osób starszych, uczących się, a także kierowców, którzy wiele godzin spędzają w samochodzie. Skład VIRUMINU OPTI został wzbogacony o susz owocowy, stając się doskonałą alternatywą dla codziennie spożywanych herbat i soków. Finezyjny smak i zapach naparu VIRUMINU OPTI zachęca do regularnego stosowania go w swojej codziennej diecie.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.
VIRUMIN OPTI zawiera:
Borówkę czarną, która pozytywnie wpływa na utrzymanie zdrowia i prawidłowego funkcjonowania oczu, poprzez działanie antyoksydacyjne i wspierające funkcjonowanie żył. Antyoksydacyjne antocyjanozydy zawarte w borówce pomagają utrzymać prawidłową funkcję siatkówki oraz przyczyniają się do stabilizacji zdrowego poziomu kolagenu w oczach.
Kwiat hibiskusa, który pomaga w przypadku zmęczenia. Wspiera witalność organizmu, a także ożywia organizm. Wpływa on również pozytywnie na zdrowie naczyń krwionośnych i żył.
SKŁAD – 100% natury
łuska gryki (36%)
kwiat hibiskusa (30%)
owoc borówki czarnej (10%)
owoc czarnej porzeczki
owoc dzikiej róży
korzeń marchwi (6%)
Sposób przygotowania:
Do filiżanki lub kubka włożyć saszetkę VIRUMIU OPTI i zalać świeżo przegotowaną wodą (nie wrzątek).
Parzyć w filiżance lub kubku
Temperatura ok. 80 stopni Celsjusza.
Parzyć od 5 do 10 minut.
Stosowanie:
Trzy razy dziennie po 1 saszetce, najlepiej 30 minut przed każdym głównym posiłkiem.
Przechowywać w suchym pomieszczeniu w temperaturze pokojowej. Chronić przed światłem. Chronić przed dziećmi.
Trzy razy dziennie po 1 saszetce
Dostępne opakowania:
- 120 SASZETEK × 2,5 g (300 g)
Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia. Korzystny efekt można zaobserwować w przypadku codziennego spożycia borówki czarnej i hibiskusa zawartych w naparach z trzech saszetek produktu.
Opakowanie wykonane
z surowców naturalnych:
bawełna, dno skórzane. Można wykorzystać
do przechowywania kaszy, ryżu, fasoli itp.
Produkt i nazwa zastrzeżone w Urzędzie Patentowym RP.
Informacja o wartości odżywczej | Zawartość w 100 g produktu | % RWS* | w 2,5 g (porcja) |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 890 kJ/217 kcal | 17 | 23 kJ/6 kcal |
Tłuszcz | 1,8 g | 2 | 0,045 g |
– w tym kwasy nasycone | 0,2 g | 1 | 0,005 g |
Węglowodany | 15 g | 6 | 0,373 g |
– w tym cukry | 4,8 g | 5 | 0,12 g |
Błonnik | 60 g | – | 1,5 g |
Białko | 5,3 g | 11 | 0,16 g |
Sól | 0,02 g | 0,3 | 0,00045 g |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Mieszanka VIRUMIN OPTI w swym składzie zawiera 10 g/100 g borówki czarnej oraz 30 g/100 g kwiatu hibiskusa.